PARKET RENOVATIE

Parket renovatie

Parket renoveren is een discipline apart die zeker de moeite waard is. Oude parketvloeren hebben vaak mooie tekeningen en bijzondere structuren. In oude huizen kan het voorkomen dat parketvloeren lange tijd verwaarloosd werden of dat de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid een negatieve invloed hadden op het parket. Dan is het zaak om zo vlug mogelijk de vakman te laten ingrijpen en het parket te renoveren.

Bij schade wordt uw parketvloer vakkundig hersteld, zodat deze in zijn oude glorie wordt gebracht.

Enkele referenties

In pastorij oude bekleding en egaline verwijderen en oude parket terug te voorschijn halen.

Aangetaste delen parket verwijderen en vernieuwen.

Beuken visgraatparket met waterschade en een ontbrekend stuk parket. Het parket met waterschade werd verwijderd en nieuw parket bijgelegd.

Door het verwijderen van een schouw ontbrak er een stuk parket. Dit werd bijgeplaatst.  Het parket werd geschuurd en geölied.

Ontbrekende stukjes parket werden bijgelegd. Parket daarna geschuurd en afgewerkt met vernis.

Tevens ten gevolge van waterschade aan visgraatparket werden de beschadigde delen verwijderd en nieuw parket bijgelegd.  De parket werd daarna geschuurd en afgewerkt.

Ontbrekende stukken visgraatparket bijgelegd, geschuurd en plinten geplaatst.

Er was een zwevende parket gelegd waarbij onvoldoende rekening was gehouden met de uitzettingsvoeg. Hierdoor begon de parket tijdens het uitzetten tegen de muur te drukken en kwam op een bepaald punt 20cm naar boven. De plinten werden verwijderd en uitzettingsvoeg gemaakt. Hierdoor kwam de spanning van de parket af waardoor deze terug vlak kwam te liggen.

Er werd een muur afgebroken waardoor de parket onderbroken was. Parket werd doorgetrokken en geschuurd.

Herstelling lamparket ten gevolge waterschade.

Scheidingsmuur tussen 2 kamers werd afgebroken en parket doorgetrokken en afgewerkt met Bona Craft Oil 2K en Bona 2-componentenvernis.

Na verwijderen van een schouw, werd parket bijgewerkt.